Artikelen

25+ Duitse merkenrit op 30 juni


De Duitse merkenrit vindt plaats op 30 juni 2013.  

Beste oldtimer vrienden, 

Zondag 30 juni 2013 wordt de DM–rit gereden. Dit jaar te organiseren door HCN – Heinkel Club Nederland. Een tourtocht van scooters – motoren en klein automobielen, die minimaal 25 jaar oud en van origine … van Duitse makelij. De DM – rit is ooit opgestart door BMW Club Nederland en later wisselend door andere clubs.

Alle Duitse Merkenclubs worden aangeschreven om hun leden op te roepen aan deze rit deel te nemen. Het is een bonte stoet van merken als Horex, BMW, NSU, Zündapp, DKW, Maico, TWN, Adler en natuurlijk de Heinkels.

Het vertrekpunt is bij Van Der Valk in Tiel – aan de A15. Centraal bereikbaar met een goede parkeerfaciliteit.

- Vanaf 10.00 uur is de organisatie aanwezig voor de inschrijvingen etc.

- Vanaf 11.00 uur kunnen de rijders starten die individueel willen rijden aan de hand van een ritlijst of navigatie info.

- Om 12.00 uur start de laatste collectieve groep om volgens het door en voor elkaar systeem te gaan rijden. D.w.z bij rechts of linksaf stopt de 2e rijder op de verkeersveranderende situatie om alle volgende rijders de te rijden richting aan te geven. Als voorlaatste voegt hij / zij dan weer in. Er is dus een vaste kop en sluitrijder te herkennen aan rood en groen hesje. Bij rechtdoor hoeft geen rijder te stoppen.

- Er rijdt een bezemwagen mee. Deze start om 12.30 uur.

- Kleine storingen dienen zelf te worden verholpen en als het echt niet kan dan met de bezemwagen naar huis.

Voor aanmelden en/of vragen bel:

 

Louis Heijink de ritmeester 040 – 26 21 369   -   Herman Aalbers secretaris 06.51 996 

 

De 25+ meerdaagse buitenlandrit vindt plaast van 9-12 mei (Hemelvaart weekend), zie evenementen