Officiële BMW Club Nederland

2015 Wales verslag Rins Blonk en foto's

Verslag Rins Blonk BCN/Motoerit reis Zuid-Engeland & Wales juni 2015 en foto's van medereizigers.

De foto's van de medereizigers staan achter het verslag van Rins Blonk.

Toen mij tijdens de reis door Rob (Beuk/BCN) en Ludo (Sidler/Motoerit) gevraagd werd iets te schrijven, had ik mijn bedenkingen omdat ik zoiets nog nooit had gedaan. Ik wil er geen dag tot dag reisverslag van maken en ga meer proberen mijn indrukken en verbazing op papier te krijgen.

Aan het begin van een groepsvakantie is het toch even de kat uit de boom kijken, wie gaan er mee en wie kennen we al, hoe wordt er gereden, willen we bij een groepje en bij welk groepje passen wij (mijn vrouw Yvonne en ik) dan wel. Dat kennismaken ging gelukkig erg gemakkelijk in de rij tijdens het wachten op de boot van Calais naar Dover en na een dag of twee had iedereen wel door bij wie hij of zij “hoorde”.

Over het links moeten rijden maakte ik mij niet echt zorgen, je rijdt in een groep met Rob of Ludo als zeer ervaren voorrijder, al keek ik in het begin wel eens eerst naar de verkeerde kant bij het oversteken van een kruising.

Erg leuk en echt Engels zijn de schilderachtige “Efteling” huisje en hotelletjes waar de romantiek vanaf straalt die je overal in de dorpen en kleinere steden ziet en de grandeur van de grote hotels en paleizen in Brighton.

Wat op mij ook indruk heeft gemaakt is de Bleubell Railway met zijn vele nog werkende stoom locomotieven en het Sammy Miller Motor Museum met honderden, allemaal nog rijdende, oldtimer motoren. De 82‑jarige Sammy Miller rijdt nog bijna dagelijks op één van zijn oude motoren en hij leert je met veel enthousiasme van alles over zijn “bikes”. Prachtig!

 

Op een heel andere manier heeft het “New Forest” veel indruk op mij gemaakt. In dit erg grote nationale park lopen paarden, schapen en ezels vrij rond. Het zijn nog steeds wilde dieren die gelukkig wel aan mensen, auto’s en motoren om hen heen gewend zijn. Je ziet ze niet alleen op de uitgestrekte heide velden en in de bossen in het park, maar ze lopen ook vrij rond in de straten van de dorpjes die in het park liggen.

Waar Engeland natuurlijk ook om bekend is zijn de kastelen, kerken en Abdijen. Sommigen nog in volle glorie en anderen als nauwelijks nog herkenbare ruines. We hebben er een aantal van bezocht.

 

 

 

Ze dateren van ver voor de Middeleeuwen tot “maar” 200 jaar oud.

 

Tot deze monumenten van historie behoort ook zeker Devils Bridge. Het zijn drie bruggen waar men toen de eerste (uit 1200) niet meer voldeed de tweede (in 1753) en later in 1901 de derde er gewoon bovenop gebouwd heeft. Je moet het maar bedenken.

 

Wat mij misschien nog wel het meest heeft verbaast is dat je het ene moment door een warm stadje of dorpje rijdt met overal schitterende parken en tuinen volop met bloemen en dat je het volgende moment een weggetje omhoog rijdt en je nog geen 2 kilometer verder in een woestenij beland waar het zeker tien graden koeler is en er alleen een paar struiken en wat gras wil groeien.

 

Ik heb geprobeerd wat indrukken van onze reis op papier te krijgen, maar om het niet te lang te maken er nog veel meer weggelaten.

Hulde aan Ludo en Rob voor het bedenken en prima begeleiden van deze reis en ik wil ook alle anderen bedanken voor de gezelligheid.

Rins Blonk

 Hierbij een foto selectie uit 1169 foto's van Els en Jos Haine:

 

Een kleine selectie uit de foto serie van Ludo (960):

Een kleine selectie van de foto's van Theo van Dusseldorp:

 

Extra foto's