Officiële BMW Club Nederland

2016 BBQrit

We hebben weer genoten van de prachtige BBQrit.
We vertrokken vanuit Purmerend met regen en na Utrecht begon de regen te minderen.
Ik mocht in de zijspan van Ludo en Christine heeft met de auto achter ons aan gereden.
Bij het vertrekpunt begon het zonnetje steeds meer door te komen en tijdens de werkelijk prachtige rit is dat zo gebleven.

Ik wil ook hierbij de Toercommissie bedanken voor de mooie rit die zij hebben uitgezet.

Hierbij een deel van onze foto's:

 

Verslag van Carla & Frans Röss:

BBQ weekend 

Wij vertrokken vanuit Dordrecht met een goed humeur, de zon scheen welleswaar niet, maar de temperatuur was goed. Nog even tanken, want we willen de anderen niet ophouden.

En zo kwamen we aan bij de Starbucks, die wij gemakshalve aanzagen als AC-restaurant, maar we waren niet de enige. Iedereen had een goed humeur, net als wij, maar een aantal kwamen met een nat pak binnen, dat mocht de pret niet drukken. 

Al gauw gingen de diverse groepjes op pad, ook wij gingen met ons groepje rijden. Nadat er eerst weer de GPS mogelijkheden waren besproken met als uitkomst dat er diverse uitkomsten mogelijk zijn maar volgens onze afspraak heeft de voorrijder (ik dus, Frans, altijd gelijk)

We zetten gelijk de sokken erin en slingerden heerlijk over de weg en dijkjes, gelukkig was er weinig fietsverkeer, dus we konden lekker door bollen, we pikten een stel clubleden, die voor ons reden maar die lekker met de GPS aan het stoeien waren op en later sloten er nog een stel aan. De sliert wordt dan wel erg lang. Maar we schoten lekker op want we waren al vroeg bij de bedachte lunchplek, dus reden we wat verder. Op een gegeven moment zagen we een wegwijzer: rechts af voor het restaurant “de Rustende Jager” maar verderop geen wegwijzer meer dus ook geen rustende jagers gezien.

Uiteindelijk kwamen we bij restaurant Gommen. We bestelde o.a. een broodje brie met honing en pitten, duidelijk op verzoek van Martin en Piet nam een bescheiden uitsmijter op een bord van ongeveer een ½ vierkante meter geheel gevuld met uitsmijter en bijzaken, maar alles heeft ons goed gesmaakt.

Ondertussen was de zon ook weer gaan schijnen wat het humeur nog meer ten goede kwam.

Na weer een prettige rit kwamen we in Made aan. We gingen naar onze kamers, Carla en ik hadden een suite, compleet met bankstel. Een opknap-douche genomen en ons daarna op het terras geïnstalleerd.

Onder het genot van een drankje kwamen de tongen los, ondertussen kwamen steeds meer leden aan en ook de echtgenotes, die niet achterop de motor willen, om kennis te maken met de BMW clubleden, waarover ze soms thuis al hele verhalen hadden gehoord, waardoor het nog gezelliger werd.

De opkomst was een groot succes, tegen de 40 personen. Hier zijn wij van de Toercommissie zeer trots op. Het was erg gezellig, de BBQ zeer smakelijk en iedereen had het erg naar hun zin en voor hen die bleven slapen, was het tot in de kleine uurtjes nog gezellig. 

Om 09:00 uur aan het ontbijt en ongeveer om 10:15 uur het vertrek. Het weer werkte niet geheel mee. We hebben in Dordrecht de koffie genuttigd, in de Hoekse Waard kan dat weleens moeilijk worden op zondag. Rijdend in de Hoekse Waard hadden we veel wind te verduren maar stoer als we zijn bleven we gewoon doorrijden. Echt opschieten konden we niet want er was een overschot aan 30 en 60 km borden geplaatst en ze hadden ook veel snelheidscamera’s over, dus oppassen.

Daardoor kwamen we behoorlijk achter op ons schema en zijn na het oversteken van het Spui rechtstreeks gereden naar Brielle om te lunchen. Inmiddels liep het tegen drieën en zijn na de lunch richting huis gereden. De diehards Rob en Rico hebben de route wel verder gereden.

Al met al een geslaagd weekend, redelijk weer en een zeer goede opkomst, volgend jaar weer?

Wij, Carla en Frans vinden van wel en gezien het plezier wat iedereen had zijn er zeker meer.

Kijk maar naar de foto’s. 

Carla en Frans Röss

 

Extra foto's