Officiële BMW Club Nederland

2016 Garmisch Partenkirchen

BMW MOTORRAD DAYS 2016

 

In Garmisch-Partenkirchen ‘ kleurde’  het BMW motoren van 1 tot en met 3 juli. Voor ons een eerste ervaring met de BMW Motorrad Days. Maar we werden al vlot wegwijs gemaakt door Ton en Ingrid Huijgen die jaarlijks het evenement bezoeken. Zij vertelde ook gelijk dat het heel vaak regent in Garmisch-Partenkirchen en de paraplu die zij wel bij zich hadden bleek geen overbodige luxe te zijn… .

De parkeerplaats rond het evenement is alleen al de moeite waard om langs te lopen met een diversiteit aan type en leeftijden. Veel bezoekers nemen een tent mee, waardoor je de mooie mix velden krijgt met tent-motor. Dat de organisatie tot in de puntjes is geregeld zie je hier gelijk. De plankjes om de motoren stabiel in het gras te zetten zijn ruimschoots aanwezig en ook de  ‘wegduw hulpen’  staan klaar om je van het natte gras naar de weg te duwen.

Op het terrein zelf een diversiteit aan standhouders met leuke accessoires;  koffer gevuld met wijnfles

en glazen. Vergeet niet de BBQ
Uiteraard alle nieuwe modellen BMW motoren en veel kleding.
En als je nog geen budget hebt voor een motor, dan schrijf je je in voor de verloting, elke dag wordt er 1 motorfiets verloot!
Ook de klassiekers zijn er volop te zien. Bijvoorbeeld de café racers (50-60 jaren Engeland).

Op het buitenterrein is er de mogelijkheid om offroad te rijden.  En het stuntrijden ontbrak natuurlijk niet, zowel voor de motor als de auto. Die laatste moest alleen 4 banden vernieuwen….

Het eten en drinken is in grote hoeveelheden aanwezig. Bier van een liter wegwerken lijkt niemand moeite mee te hebben. Met een goede braadworst erbij zakt die niet te diep…;-)
En op vrijdag en zaterdagavond barst het feest los. Er spelen verschillende bands, voor ieder wat wils. In de grote tent zit de sfeer er goed in.

Het is zeker de moeite waard om de BMW Motorrad Days te bezoeken. De omgeving is prachtig een meerdaagse trip is aan te raden!

Piet&Regina en Ton&Ingrid

Even een paar foto's:

Extra foto's