Officiële BMW Club Nederland

2016 GPS-Targetrit

Onderstaand verslag, samengesteld door Frans Röss:

 

GPS Rit, uitslag van de rit:

De voltallige  jury van de GPS-targetrit deelt het volgende mede:

Omdat we geen prijs ter beschikking hadden heeft het geen zin een winnaar aan te wijzen. Daarbij komt dat het verzekeringstechnisch verboden is deel te nemen aan wedstrijden, dus hebben we jullie daarvoor beschermd. Ook mogen wij BCN-technisch deelnemers niet verplichten zich te melden op een eindpunt. Dat is onze uitspraak en daar moeten jullie het mee doen. Jullie zijn dus illegaal bezig geweest!

Noem bovenstaande droge humor na een natte start. De jury heeft ook de weersvoorspellers en buienradar van verdere deelname uitgesloten vanwege vals spel: er was een spatje beloofd en het was duidelijk méér. Evenwel heeft dat de pret niet mogen drukken en we hebben de koffie en het eten gewoon buiten zittend gedronken en gegeten.

Het ging ons om de gezelligheid maar helaas was de opkomst een tegenvaller. Voor de organisatie een beetje teleurstellend want wij kunnen ons niet voorstellen dat álle leden met vakantie zijn en de weergoden voorspelden goed weer. Ook waren er dit keer geen autoleden aanwezig, juist dit was een uitgelezen kans.

Eerstens allen gefeliciteerd met het bereiken van lunchplek en eindpunt. Leuk was wel de onderlinge competitie en de grote verscheidenheid aan oplossingen. Daarbij de gezelligheid onderling en tussen de diverse teams. Ook daarin doet de jury geen uitspraak omdat de jury eraan deelnam, dan wel target was. Waarvoor onze dank.

Part 1:

Alle enveloppen ongeopend retour. Dat moet volgende keer echt anders dus heeft de jury besloten het lastiger te maken. De verschillen in afgelegde kilometers is opvallend maar de teams met de meeste kilometers hebben het meest genoten want immers we willen toch graag motorrijden? Dus in die zin heeft TC-lid Willem het bijna het allerbeste gedaan door bijna het meeste aantal km’s aan zijn team aan te bieden. Armand was echter nog enthousiaster door het aanbod van Piet: 127 km! Die Piet, die gaan we terugzien! 

Frans is wat zuinig gebleken maar heeft dan weer wel het snelheidsrecord op zijn naam: 124 km opgaand op de Waalbrug. Ik denk een ruime aanloop nodig met die motorfiets van hem om bovenop te geraken? Gemiddelde rijsnelheden zijn allemaal tussen 40 en 50. Tijd? Van 2 uur tot 3 ½ uur…

Kasteel Tollenaar, Target #1, is een aanrader: Vanaf La Place A2, A59 en Bosschebaan. Zo simpel. Jurytracks worden niet beschikbaar gesteld.

Part 2:

Diverse teams wisselden van voorrijder. Willem & Diana hadden voor de middaguren andere verplichtingen. Tom & Corné haakten af vanwege een onwillige knie en Rico beloofde de Etrack af te geven op het eindpunt. Bert gaf de Etrack over aan René. De 2 andere teams sukkelden gewoon verder. De tijdsverschillen tussen de deelnemers werden behoorlijk kleiner. Tussen de 1u 04 en 1u 31. Afstanden heel dicht op elkaar. Ook daar zal de jury dus volgende keer ingrijpen. Rico draaide een mooi gemiddelde maar ja, kunst….die hoefde ff met niemand te overleggen ;<). Het gemiste tunneltje vlak voor de aankomst in Hedel kostte Piet nog 2 km, tja…

Jullie kunnen wel reageren op de uitslag maar de jury zal altijd ontkennen dan wel niet-ontvankelijk verklaren. Maar als iemand wil, doen hè!

En toen werd het toch nog gezellig met verhalen die steeds sterker werden, de zon op het terras in Hedel, Target #2, fris op de tafels. We kijken terug op een leuke dag, deelnemers bedankt en tot een volgende keer! 

En echt…….Frans, Coördinator Toercommissie, had geen voorkennis en had toch de minste km’s! Dat moet door Martin of Carla gekomen zijn.

De jury: Rob Beuk en Ludo Sidler

Helaas, zoals bekend, zijn wij Nederlanders het nooit helemaal eens met de jury uitspraken, hierbij enkele opmerkingen van deze Nederlanders:

Beste Jury,

Ik leg aan die enkele niet-motorvriend die ik heb steeds geduldig uit dat BMW Club Nederland een nette club is en zeker geen motorbende. En dan blijkt nu dat ik volstrekt illegaal bezig ben geweest? Sterker nog, wij allemaal! Hoe moet dit nu verder?

Ik leg binnenkort maar een grote steak op de BBQ waar ik naartoe ga op hoge snelheid. Beide is milieutechnisch natuurlijk volstrekt onverantwoord en binnenkort vast en zeker ook illegaal. 

Maar het voelt wel lekker.

Mede namens mijn maat BOP (Blokje Om Piet),

4Bas (Big Bad BMW Biker Armand Schins) 

 

Beste jury en overige leden van de afgelopen zondag  gps rit

Wat ben ik teleurgesteld in de BMW club, ik dacht dat ik bij een gerespecteerde motor club was aangesloten.

Die iets nieuws bij de leden wilde introduceren, dus ik had me al vroeg bij de twee goedlachse organisatoren aangemeld maar gingen al met regen weg wat niet voorspeld was.

Ik was uitverkoren om met Frans en Carla de dag mee op te rijden wat ik trouw de hele dag hebt gedaan. Ik mocht zelfs een keer het gas goed open trekken. We hadden een mooie en gezellige lunch in een kasteel.

Daarna de middag route wat we in een mooi tempo reden, maar tot onze stomme verbazing weer als eerste binnen waren. Daarna kwamen de overige BMW fanaten binnen druppelen en er werd driftig met twee computers de uitslagen berekend, maar tot mijn stomme verbazing zei de jury dat we de uitslagen per computer thuis zouden krijgen.

Ik de volgende dag nieuwsgierig op de computer kijken. Maar wat ik nog steeds niet begrijp is dat het nu blijkt dat we alles illegaal hebben gedaan en geen trofee of medaille, kortom geen prijs krijgen.

Nu is mijn conclusie dat Frans en Carla te goed waren, omdat bleek dat we de middag route korter hadden gereden dan de jury leden.

Het positieve van dit verhaal is dat ik een heerlijke dag achter Frans hebt gereden en dat ik me alvast voor de volgende GPS rit opgeef 

Met vriendelijke groet,

Martin Meirink.

 

En als altijd voelt de jury zich dan weer in zijn …………. getast en die willen dan weer het laatste woord hebben, vandaar:

 

Bij deze deel ik mede dat: 

1)       Het .gpx bestand dat ik meestuurde was niet het juiste maar juist nu, na Frans gesproken te hebben, begrijp ik eerdere opmerkingen over korter gereden afstand dan de jury. Tja, maar de jury was van deelname uitgesloten en gaf gewoon de eigen GPS de opdracht “snelste” route want immers we wilden jullie weer welkom heten. Was best een saai stuk, zoals jullie gezien kunnen hebben.

2)       Maar dus niet jullie tracks in beeld zoals ik dacht het meegezonden bestand uit de pc geplukt te hebben.

3)       Ik bleek dus een fout gemaakt te (kunnen) hebben. Waarvoor mijn dank.

4)       Bijgaand het juiste .GPX-bestand van de routes die jullie gereden hebben. Ter leering ende vermaeck.

5)       Ik zal de komende maand, als genoegdoening niet optreden als jurylid.

6)       Dat is onze uitspraak en dat mot dan maar zo.

Jurylid Rob Beuk  

Maar zeer kort samengevat het was een leuke dag, een aparte ervaring en gelachen dat we hebben. Zeker voor herhaling vatbaar. En omdat alles toch illegaal was heb ik ongevraagd teksten van Rob, Armand en Martin gebruikt. 

Frans Röss

 

Hierbij wat foto's

Extra foto's