Officiële BMW Club Nederland

2016 Kastelenrit

Een deel van de foto's van Ludo:

 

Een verslag van de Kastelenrit:

Kastelenrit 2016

Na een werelds kopje koffie (je kon uit alle werelddelen koffie krijgen) trokken we door de Betuwe het Land van Maas en Waal in. Heerlijk via de rivierdijken slingerend van kasteel naar kasteel. Ieder kasteel heeft zijn eigen verhaal. De een als vesting en de ander als woonverblijf. Na Wijchen staken we bij Grave de Maas over. Onze eerste tussenstop was in Beers. Na een heerlijke uitsmijter stapten we weer op onze motor en trokken verder het Brabantse land in. Ludo heeft op verschillende strategische plaatsen foto’s gemaakt. Via Mill en Velp kwamen we in Keent. Verschillende deelnemers kenden dit prachtige gebied niet. De uiterwaarden van een dode rivierarm van de Maas met haar grazende Hooglanders en paarden. Hoeveel bochten we niet gereden hebben, heb ik niet geteld, maar er leek geen eind aan te komen. In Lith hebben we onze tweede tussenstop gemaakt. Gezellig op een terras met elkaar ervaringen uitwisselen onder het genot van een glaasje fris en een heerlijke lunch. Zo’n rustpauze versterkt de onderlinge band. En daar doen we het voor. Weten jullie dat er doorzichtig beton is? Nou ik sinds onze pauze in Lith.

De laatste etappe via de Maasdijk naar Den Bosch, waar we weer de Maas overstaken naar Wadenoijen. Door het prachtige gebied van Maas en Waal vervolgden we onze rit naar het slot-kasteel Loevestijn.

Hoeveel bochten we uiteindelijk gereden hebben weet ik niet, maar het waren er veel. Op slot Loevestijn hebben we lekker kunnen uitrusten en ervaringen met elkaar gedeeld.

Wij reden in een erg gezellige groep. Ik voelde me vereerd met de complimenten over de uitgezette route.

Mocht je door omstandigheden een van deze twee dagen niet hebben kunnen deelnemen, stap op en rij hem alsnog.

Dank voor de gezelligheid en tot de volgende tocht.

Groet, Willem Janssen en Diane Pulles

 

Extra foto's