Officiële BMW Club Nederland

2016 Midsummerweekend

 

Weer een zeer geslaagd Midsummerweekend, hierbij wat foto's van Christine en Andre.

 

Verslag:

Midsummerweekend 2016 

Voor wie nieuwsgierig is hoe het geweest is: goed en gezellig! Voor wie méér wil weten leze verder….

Als vertrekpunt had de TC gekozen voor vd Valk in Leusden. Daar meldden zich dan ook de eerste deelnemers rond 09.00u. We hadden namelijk een tijdsafspraak verderop de route dus wilden graag rond 09.30u vertrekken. Helaas zónder Frans&Carla en Albrecht. Die moesten wegens ziekte verstek laten gaan. Jammer en we hebben jullie gemist én jullie hebben wat gemist!

Vanuit Leusden reden we, uiteraard binnendoor, noordwaarts om onder Zwolle de IJssel over te varen. Helaas was de veerpont vanwege de hoge waterstand drooggelegd en moesten we even doorrijden naar Zwolle om daar de rivier over te komen en iets terug te rijden om de route weer op te pakken naar Dalfsen. In Dalfsen hadden we de eerder genoemde tijdsafspraak bij een privécollectie motoren. Dat was ietsje meer, mag dat? De eigenaar heette ons welkom met koffie en gevulde koek. Zijn verzameling bestaat uit niet alleen motoren maar ook auto’s en veel zaken rondom mobiliteit van fietsen, paarden uit de draaimolen, een speedboot met motorblokje van 600 PK. Elk voertuig kent een eigen verhaal en we hebben er een heerlijk uurtje lopen struinen en genoten van de verhalen. (kijk de foto’s maar). Het boek over 90 jaar BMW was welkom als dank voor de gastvrijheid. Vandaar uit op zoek naar een lunchplek en hogerop, door Nationaal Park de Drentsche AA naar Zuidlaren. Aan de Brink aldaar stamtafel veroverd, BMW/BCN-verhalen gingen over die tafel en daarna lekker eten en slapen.

De zaterdag stond in het teken van de historische TT. Voor wie méér wil weten leze verder…..

Ludo en ondergetekende hebben ons bij het uitzetten van de route laten leiden door de wedstrijden uit de 20-er jaren van de vorige eeuw. Toen was een wedstrijdparcours méér dan 60 km door dorpen en landerijen, over klinkerstraten en zandpaden. Dat waren nog eens mannen! De route is ook door borden aangegeven maar wij zijn er nog dieper op ingegaan en hebben hier en daar de echte route gevolgd.

Van het hotel, langs wat Hunebedden eerst gereden naar het TT-circuit. Daar eerst even gestopt bij een wedstrijd minibikes. Da’s maxi-spektakel! Daarna door naar het binnenterrein van het TT-circuit en met een bakkie in de hand naar de bovenring en konden we kijken naar racende motoren. Maar ja, we komen om motor te rijden dus route gestart en op weg. Uiteraard in kleine groepjes en die dag André Nessen bij Ludo in het zijspanbakkie. Die wilde er uiteraard niet meer uit en genoot van de wind in z´n gezicht en motorbeleving. Top! Zoals gebruikelijk is eenieder vrij de route aan te passen naar eigen wensen. Ook ik maakte met mijn groepje een aanpassing in de route en vond een mooie pauzeplaats in de vesting Bourtange. Van Bourtange naar Stadskanaal waar het treinenmuseum in de route was opgenomen. Dat was, lucky us, open die dag en we konden het hele terrein op inclusief de werkplaats. Op uitnodiging van een bestuurslid van de stichting werden we privé nog even toegelaten tot het museum dat eigenlijk al dicht was. We kenden hem nog van het voorbereiden van de rit ;<).

En dan onder begeleiding van donder en bliksem op weg naar de stamtafel waar we droog gewaaid aankwamen maar niet droog stonden.

De zondag was al weer op weg naar huis. Voor wie méér wil weten leze verder…

Vanuit Zuidlaren westwaarts en nog even langs een Hunebed. Files voor de autowasstraat want op de A28 lag smurrie. Hadden wij geen last van: snelweg? Snel weg ermee ;<)! Wij op weg naar Nationaal park de Weerribben en daarna naar Kaatje bij de sluis in Zwartsluis. Kaatje stond er nog.

De overtocht over het Zwarte Water is één motor slecht bekomen: zeeziek en in Genemuiden dienstweigerend. Spijtig. Ludo stond gereed voor een fotosessie maar ken je het verhaal van de motorrijders die op de foto wilden? Die kwamen niet…

Ludo dacht dat we hem gemist hadden en ging op weg naar eindpunt Harderwijk. Wij verbleven nog even in Genemuiden om de zieke motor bij een behulpzame particulier te kunnen stallen. Eigenaar in de bezemwagen bij André en Christine en dat is goedgekomen. Ludo trof ons niet aan in Harderwijk want vanwege tijdverlies lunchten wij in Kampen. Vanuit Kampen ieder op weg naar huis.

Bijzonderheden?

Met camper en motor op de aanhanger gewoon mee-eten, meerijden en een leuke dag hebben.

Meedoen aan BMW Motorrad Quest en in dit weekend je puntjes daar kunnen pakken.

In de buurt wonen en lekker meerijden op zaterdag.

Vanuit Zuidlaren even bij familie langs daar in de buurt.

Waar we reden en verbleven: GEWELDIG!

Volgende keer meebeleven? Meegaan!

 

Reisgenoten bedankt voor gezelligheid en goede sfeer.

Tot een volgend keer!

Rob C G M 

 

Een deel van de foto's van Ludo:

Extra foto's