Officiële BMW Club Nederland

2013-Yorkshire-Dales

BCN-reis Yorkshire: 19 t/m 26 mei 2013

 

De jaarlijkse TC-oversteek naar het mooie Albion was dit jaar de vroege versie: mei.

Om bij de eindconclusie te beginnen: we hebben genoten!

Niet vanuit het gebruikelijke IJmuiden maar weer eens vanuit Europoort scheepten we zondagmiddag in voor de overtocht naar Hull. Motoren een goed plekkie, hutten opgezocht, genieten van een heel uitgebreid buffet en dan de afvaart. We kwamen de avond wel door.

Doel van de reis was Yorkshire Moors en Yorkshire Dales. Twee nationale parken, gelegen aan de oostkant van GB, zeg maar halverwege tussen Hull en Newcastle. Ludo had daar de meest fantastische wegen gevonden en schrijver dezes was helemaal happy. Echt, zo english: schapen, pubs, huisjes, dorpjes, castles, abbey’s en nog zo veel meer te genieten.

De eerste nachten in een hotel gelegen op een golf-resort. En natuurlijk wisten de golfers in de groep dat en hebben een fantastische 18-holesbaan gedaan. Ook populair was de aanbieding 2 grote glazen wijn betalen en dan de rest van de bottle erbij…

Daarna via een mooie rit naar de volgende slaapplaats. Een hotel wat ons ver terugbracht in de tijd: eeuwen dus, met een kasteeleigenaars echtpaar van rond de 80 maar wat een heerlijke gastvrijheid. Probleem was wel dat de jonkies van de BCN geen ontvangst hadden op tablets, i-phones, laptoppen en nog zo wat. GSM-bereik wel maar dan wel buiten op het grasveld;<).

En elke dag weer genieten van natuur en wat de mens daar zo schaars in plaatste. Alarmerende berichten over de weersomstandigheden in Europa maar wij hebben slechts éénmaal een mooi uitzicht gemist vanwege mist en verder 2 uur in de regen “moeten” rijden. Te koud was het wel want alleen de laatste dag kwam de temp boven de 15 gr. De rest was meestal tussen 5 en 10: bbbrrr.

Het mocht ons niet deren en zonder noemenswaardige schade kwamen we na een week heerlijk motorrijden (3-dimensionale haarspeldbochten inclusief) weer aan in Hull.

Anekdote is wel dat mijn GS 20 km vóór Hull, na de koffie, niet meer wilde starten. Vermoedelijk brandstofpomp falen. Een passerende NL-vrachtwagen werd aangesproken en heel spontaan en vriendelijk bracht hij motor en berijden naar Hull. Met een slepie van een andere GS kwam ik aan boord en in NL werd het verder wel opgelost.

Reisgenoten Bernadette, René, Cor, Cees, Jos, Frits, Peter, Roland, Wynand, Albrecht en toermaatje Ludo thanx voor een heerlijke week GB.

 

Rob C G M

Extra foto's