Officiële BMW Club Nederland

2014 Nazomerweekend

Verslag BCN Nazomerweekend 2014.

Een (te) klein deel van de BMW-Club Nederland reisde af naar het mooie zuiden van ons land: 28 m/v. Een fijn gevarieerd gezelschap, maar wel allemaal BMW. Ik  schrijf dit verslag als deelnemer, TC-lid en mede-organisator. Je kunt er maar druk mee zijn en dat allemaal in één weekend!

We hadden een fijn hotel in Epen geboekt en dat pakte goed uit. Een prima terras, goede kamers en topkeuken. Natuurlijk zitten daar verrassingen in maar dat werd opgelost of manhaftig gedragen. Wat niet zo goed lukte was bezoek aan oorlogsmuseum Overloon (te weinig aanmelders) en fortificatie Eben-Emael ( groepsbezoek op zaterdag niet mogelijk). Maar dat werd soepel opgelost en daar ben ik best enthousiast over. Het weekend werd door diverse leden uitgebreid met een dag eerder of een dag langer. Kleine groepen vormden zich om zuidwaarts te rijden. In het zuiden aangekomen keuze in een standaardrit Eifel, cultuurrit rondom Maastricht in de vorm van heel veel kastelen te zien of een routetje van 450 km zuidwaarts.

Vermeldenswaard is dat de vrijdag het nog, voor de tijd van het jaar, erg warm was. Zaterdag lekker weer met op het eind van de middag een verfrissende bui. Helaas zaten we toen nog wel op de motor. Avond en nacht veel regen en alle vroegslapers rond 00.30 uur wakker van een gewelddadig klapje onweer.  Zondag lang koffiedrinken en naar de lucht kijken maar rond elf uur was het droog en liet het zonnetje zich zien. Dat kwam mooi uit want er was nog een mooie rit Noordwaarts voorradig die eindigde in Gemert. En dan nog naar huis en de reisgenoten al missend.

Ieder is weer goed thuisgekomen. 2 gevalletjes omvallen met de motor, omdat het schuin is en je dan dingen doet die je niet moet doen. Ik noem geen namen maar er was iemand die z’n kabelboompje verbrandde maar toch weer opgelapt werd. Een andere deelnemer liep warm (zijn motor) maar kon verder. En heel leuk dat BCN-leden (vooral de cabriofanaten) uit de buurt even kwamen buurten.

Is in bovenstaande iets niet duidelijk? Ga mee volgend jaar en je bent er zelf bij!

Rob C G M

 

Extra foto's