Officiële BMW Club Nederland

2014 Midsummerweekend

Verslag BCN Midsummerweekend Oudega, Friesland.

Het motorweekend vond plaats van 15 t/m 17 augustus in Oudega, Friesland. We overnachtten in Hotel IE-Sicht met een uniek uitzicht over de Wijde Ee.

Op vrijdagochtend vertrokken we rond 10.00 uur vanuit Bunnik via een mooi uitgezette toertocht richting Friesland. Onderweg vele mooie dingen gezien en volop genoten van de tocht, ondanks het nogal wisselende weer.

Op het terras van het hotel was het goed toeven. We genoten, onder het genot van een drankje, van het schitterende uitzicht. Wij, Els en Jos, maakten als nieuwelingen snel contact met de ervaren rotten van BCN.

’s Avonds tijdens het diner werd er verder gekeuveld en sterke verhalen verteld over in het verleden verreden tochten. Voor ons zeer leerzaam, waardoor we enthousiast werden gemaakt om in de toekomst aan dergelijke tochten deel te nemen.

Moe maar voldaan naar bed om de volgende dag een tocht te rijden door het Friese landschap. Deze was niet al te lang, waardoor we volop de gelegenheid hadden om te stoppen en dingen te bezoeken. De koffie met gebak werd uiteraard niet vergeten. Na een verkwikkende lunch werd de rit vervolgd om weer in de namiddag terug te keren naar ons hotel. Hier herhaalde zich het ritueel van de vorige avond.

Op zondagochtend was het tijd om de koffers te pakken en na het ontbijt middels weer een mooie rit naar Naarden te rijden. Helaas werkte het weer vandaag echt niet mee. Er stond een harde wind tot wel kracht 7 en regelmatig regende het behoorlijk. In Harderwijk hebben we, na een portie heerlijke mosselen, afscheid genomen van Carla en Frans met wie we alle tochten hebben gereden.

Via de snelweg zijn we in ongeveer 2 uur tijd terug gereden naar Born (L).

Via deze weg willen wij Ludo en Rob en de eindverantwoordelijke Frans nogmaals bedanken voor de organisatie van dit schitterende weekend.

Met vriendelijke groet en gauw tot ziens,
Els en Jos Haine.

Video-impressie door Wout Jansen.

 

 

Extra foto's