Artikelen

25+ Duitse merkenrit op 29 juni

Duitse Merken Rit 2014

Wie kent ze niet? Befaamde Duitse motoren, scooters en dwergauto’s van merken als Adler, Heinkel, BMW, Horex, DKW, NSU, MZ, Goggomobil, TWN, Maico, Zündapp en nog veel meer. Eigenlijk te veel om op te noemen. Enkele merken bestaan nog, vele zijn verdwenen. Maar op zondag 29 juni 2014 komen ze weer tot leven.

Op zondag 29 juni wordt namelijk de jaarlijkse Duitse Merken Rit, kortweg DMR, weer gereden. Deze rit, die dit jaar voor de 20e keer zal worden georganiseerd, staat open voor klassieke motorfietsen, scooters en dwergauto’s van Duitse makelij. En klassiek betekent hier 25 jaar en ouder.

Dit jaar hebben, bij gebrek aan een organiserende club, de BMW Club Oirschot e.o., de Heinkel Club Nederland, de MZ Club Holland en de BMW Club Nederland de organisatie op zich genomen.

Zowel bij het verzamelen, als bij de tussenstops kunnen de voertuigen uitgebreid bekeken en ervaringen uitgewisseld worden, teneinde ons rollend materiaal rijdend te houden en het rijdende museum rijdend.

De rit zal dit jaar door het Brabantse land gaan.

Er wordt verzameld tussen 9.30 en 10.30 uur bij Restaurant “De Liempdse barrière” aan de A2 (afslag 26).   

Er zal gerust worden bij ”Historia Park”, Sonseweg 39, 5681 BH, Best, met de mogelijkheid om iets te gebruiken (eigen kosten) en om het museum te bezoeken. Voor het deelnemen aan de rit zal een bescheiden bijdrage van 2 euro gevraagd worden voor de onkosten van de veegwagen.

Het vertrek voor de rit (afstand ca 100 km) is uiterlijk 10.30 uur. De startplaats is tevens het eindpunt van deze rit.

Opgave voor deelname is niet verplicht, maar wel gewenst, opdat we weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. U kunt doorgeven of u meerijdt via plus25@bmwclubnederland.nl  We zien u graag op 29 juni as.

Namens de organiseerde clubs; Joost Lenis, Herman Aalbers, Edgar Spruijt en

Ed Verhagen