Artikelen

The Inner Hebrides 8 t/m 16 juni 2014

The Inner Hebrides reis BCN van 8 t/m 16 juni 2014.

Helemaal onverwacht is deze reis natuurlijk niet. In 2012 hebben we de onvoorstelbaar mooie reis gemaakt naar The Atlantic Coast. We hebben toen de grillige Schotse kustlijn gevolgd tot en met The Isle of Skye.

Dus wat is er logischer dan nu deel twee van die reis te gaan maken. Alleen heeft dit gedeelte een andere naam bij de Schotten. Deze eilandengroep voor de Schotse kust bestaat uit twee gedeelten: The Inner- and the Outer Hebrides. (spreek uit als “hebbredies”). Voor de BCN staan in 2014 the Inner Hebrides op het menu met als hoogtepunt the Isle of Mull.

De reis begint weer in Newcastle. Je hebt immers geen andere keus als je naar Schotland wilt. Vervolgens rijden we door the Scottish Borders naar Lanark. Jawel, een paar jaar terug zaten we daar ook in dat prachtige country hotel van die ouwe scheepskapitein.

De volgende ochtend rijden we via een bergachtige route naar Dunoon op the Cowal Peninsula. Om daar te komen hebben we wel een ferry (het zal beslist de laatste niet zijn) nodig die ons aan het eind van de dag zal overzetten. Immers Peninsula betekent schiereiland.

De dag daarna rijden we (wederom met gebruikmaking van een ferry) naar Oban. Een echte (en tevens enige) ''stad'' in dit gebied dat officieel is ingedeeld bij de Argyll and Bute. Een prachtig gebied met onvoorstelbaar veel variatie in natuur en wegen. De wegen slingeren zich door het bergachtig landschap met veel zicht op (telkens weer) die ''Atlantic Ocean''.

Tegen 18.00 uur moet je je melden bij de ferry van Caledonian Macbrayne die je zal brengen van Oban naar the Isle of Mull. Tijdens de aankomst op Mull heb je al een prachtig zicht op Duart Castle, waar je de volgende dag een bezoek gaat brengen.

In Craignure op the Isle of Mull verblijven we drie nachten voor het maken van twee mooie rondritten.

Tijdens de rondrit op Mull gaan we even op de koffie met cake (letterlijk) bij The Chief Lachlan Maclean. Deze clan is al ruim 400 jaar heer en meester over Mull en ook nu nog wordt Duart Castle door deze clan beheerd. De historie van dit kasteel is zo uniek dat we een bezoekje hebben geregeld. Of the Chief zelf aanwezig is weten we niet maar áls hij thuis is komt hij zeker langs. Een erg charmante gastheer die graag het familiebezit laat zien.

De tweede rondrit gaat naar de ten noorden van Craignure gelegen eilanden. En jawel hoor, weer heen en terug met de ferry. Tja, je bezoekt nu eenmaal een eilandengroep nietwaar?

Op dag 7 van de rit rijden we ’s ochtend tegen 09.00 uur weer aan boord van de ferry naar Oban. Je kunt hier eventueel een whisky stokerij bezoeken. Via een zeer afwisselende doorgaande route kom je weer terug op het eerste overnachtingsadres in Lanark.

De volgende dag moet je de tijd een beetje in de gaten houden want om uiterlijk 15.45 uur wordt je terug verwacht bij DFDS Seaways in Newcastle. De laatste ferry van de reis brengt je, al feestend aan boord, de volgende dag weer in IJmuiden.

Een 9-daagse BCN Schotland reis naar The Inner Hebrides.

Prijzen (prijs per persoon), op basis van:

- 2-persoons binnenhut stapelbedden

- vervoer van de motor aan boord

- 2-persoons hotelkamer douche/bad met full Breakfast en 3-gangen Diner

- motor met bestuurder € 870,00

- duopassagier € 795,00

- de maaltijden aan boord kosten € 85,00 per persoon (2x ontbijtbuffet en 2x dinerbuffet)

- 1-persoonstoeslag voor de gehele reis is € 275,00

- entree voor Duart Castle en koffie met gebak

- Houdt rekening met circa £ 70,00 voor diverse ferry overtochten (voor eigen rekening).

Schrijf je in via het aanmeldformulier op de BCN-website of neem contact op met Ludo of Rob voor support

Enthousiast geworden en direct aanmelden? Vul het aanmeldformulier in en ga mee!

Mocht het niet lukken om het formulier te openen klik dan op Formulieren

De toercommissie

Ludo Sidler en Rob Beuk

 

 

Lees het verslag