Artikelen

Midwinterrit 16 februari, gaat door!

Geen ijzel, geen sneeuw, geen pekel, geen echte kou. Beetje wind, misschien een zonnetje. Buitje voor het stof ? 

Kortom: De TC laat de midwinterrit zondag 16 februari 2014 doorgaan!

De geplande winterrit 2013 'Onbekend maakt onbemind' doen we in 2014  

De midwinterrit 2013 moest de TC wegens de koude, gladde en nare weersomstandigheden afzeggen. Maar het is een mooie rit dus doen we ‘m op 16 februari 2014 gewoon wél! 

Zoals het een goede toercommissie betaamt, zoeken we steeds naar nieuwe wegen. Helaas, het worden grotendeels heel oude. Maar het is lang geleden dat we er waren, dat wel.

Iets ten zuiden van Dordrecht is ons startpunt vanuit een gloednieuw Van der Valk Hotel. Van daar uit gaan we via de toltunnel onder de Dordtsche Kil op verkenning in de Hoeksche Waard. Fantastisch hoe authentiek dit gebied gebleven is en we laten het u graag zien: Strijen, Cillaarshoek, Maasdam, Klaaswaal, Piershil, Zuidland, Rockanje,Tinte en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het eerste en langste deel van de route, 80 km met maar heel weinig verkeerslichten, brengt u naar vestingstad Hellevoetsluis aan het Haringvliet. Het lijkt zo simpel maar met oog voor de omgeving zult u steeds weer aangenaam verrast worden. Stop eens bij de vele informatieborden langs de route die u iets vertellen over het gebied, in die tijd bekend om het telen en verwerken van vlas, getuige de warmwatervlasroterij in Schenkeldijk. Het gebied is toeristisch “ondergewaardeerd” en hecht zeer aan de zondagsrust dus vooraf koffiedrinken is aan te raden want pas in Hellevoetsluis vonden wij de eerste goede kop én een lekkere lunch. Na bezoek aan Hellevoetsluis hebben we nog een mooie afsluiter van 25 kilometer om te eindigen in historisch Brielle, ook een vestingstad van wereldfaam.

Graag nodigt de toercommissie u uit voor de Midwinterrit op zondag 16 februari 2014.

Start tussen 10.00 uur en 11.30 uur, Van der Valk Hotel (A16, afrit 20 (N217/N3) 

De route komt ruim voor de geplande datum beschikbaar op GPS.

U kunt zich aanmelden op GPS@BMWClubNederland.nl voor ontvangst van de GPS-route!

Heeft u geen GPS? Meldt u dan bij de toercommissie op toercommissie@BMWClubNederland.nl  

Namens de Toercommissie,

Rob C.G.M. Beuk en Ludo Sidler 

 

 

 

 

  

Lees het verslag