Artikelen

Slotrit 20 oktober

UITNODIGING Slotrit zondag 20 oktober 2013.

De Toercommissie nodigt u uit voor de slotrit op zondag 20 oktober 2013.

In april 2013 ben ik begonnen met de voorbereidingen voor een rit om het jaar 2013 af te sluiten.

De voor mij mooie ritten moeten nog komen en als je dan bezig bent om een route voor een slotrit te bekijken dan geeft dat toch een apart gevoel.

Maar, op tijd is op tijd, en je kunt de mooie dagen die in aantocht zijn gebruiken om eens rond te neuzen in Nederland.

Ik heb gekozen voor een rondje Brabant aan de noordzijde wel te verstaan. Een paar jaar terug was de afsluiting van het toerseizoen in het zuiden van deze provincie en nu een noordelijk rondje.

U wordt uitgenodigd om naar het Van der Valk Hotel te komen, in Nuland aan de Rijksweg 25.

De Toercommissie is om 09.30 uur aanwezig. Bij Van der Valk kun je veel eerder terecht mocht je daar zin in hebben, bv een Brabants ontbijt.

Zodra je genoten hebt van een kop koffie, kun je van start gaan en de provincie induiken. Tijdens de rit passeren wij het vliegveld Volkel, waar clubleden al eens een kijkje hebben mogen nemen in de grote hangars.

Na 60 km is er een tussenstop in Gemert. Vlak bij het gemeentehuis aan de Ridderplein 3 treft u de Brasserie De Keizer aan. Ik ben daar eens vaker neergestreken en niet alleen om de goed uitziende en smakelijke lunchkaart, maar je wordt ook door de gemoedelijk en spontane bedieningen ontvangen. Reden genoeg om daar maar weer eens op bezoek te gaan.

Na de lunch maken wij het rondje af van de slotrit en komen via bosrijk gebied terecht in een echt Brabants dorpje Den Dungen. Strak tegen de kerk aan ligt Boer Goossens Hotel aan het Heilig Hartplein 1.

Aan de achterzijde is een zeer ruime parkeerplaats en natuurlijk een gezellig terras. Hebben wij de pech, da’s niet te hopen; bij slecht weer heeft de gastheer een geriefelijk ruimte alwaar wij met een drankje of iets meer, de laatste rit van de BCN kunnen afsluiten.

De Toercommissie hoopt u op zondag 20 oktober a.s. te zien bij Van der Valk in Nuland.

Mvg

Willem Agelink

 

 

Lees het verslag