Artikelen

Themarit naar de militaire Vliegbasis Volkel

Themarit BCN Woensdag 23 april 2014: Militaire vliegbasis Volkel

Beste BCN-leden,

Door zijn nimmer aflatende inspanning voor de BCN is het Wim vd Hoeven gelukt zijn broer Gerard zover te krijgen dat de BCN weer een bezoek kan brengen aan de vliegbasis Volkel. Gezien alle enthousiaste reacties in 2006 (jawel, zolang is het alweer geleden) een mooie gelegenheid die de BCN geboden wordt. Dank aan Wim!

Globaal is het programma als volgt (wordt nog nader vastgesteld):

 Verzamelen tussen 09.00u en 09.30u, ergens tussen Utrecht en den Bosch.

Rond 10.15u vertrek naar Volkel. De Toercommissie maakt daar nog een leuk binnendoortje voor van ± 75 km. Of u gaat op eigen gelegenheid rechtstreeks naar het Brabantse Volkel.

Tussen 11.00u en 11.30u ontvangst op de basis in Volkel. Daar worden de motoren/auto’s gestald en gaat het vervoer per touringcar verder. Legitimatie verplicht te tonen!

Na ontvangst volgt een gezamenlijke lunch op de basis. De lunch maakt deel uit van het programma en daarvoor wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. Verdere kosten voor het bezoek zijn er niet.

Na de lunch volgt dan het bezoek aan de luchtmachtbasis. Hoe dat programma loopt is een beetje afhankelijk van de inzet van de luchtmacht op dat moment. Maar bijna zeker is bezoek aan werkplaatsen, hangars, museum, film, giftshop en een afsluitende verfrissing. Helaas, we gaan niet vliegen maar oordoppen mee is niet onverstandig! Op de basis zijn zowel vliegtuigen als heli’s gestationeerd.

Er is een maximum (40) gesteld aan het aantal deelnemers. Dat betekent dat (partner)leden van de BCN voorrang genieten. Minimum leeftijd 18 jaar. Introducé s kunt u aanmelden maar alleen als er voldoende plaats is worden die aanvragen gehonoreerd.  Wordt u 1e kwartaal 2014 (Beurs Utrecht?) lid van de BCN dan dingt u mee naar één van de vijf vrijgehouden plaatsen voor nieuwe leden.

Gaarne inschrijven via de BCN-website en inschrijving sluit 30 maart. Daarna ontvangt u in de 1e week van april bericht of deelname wel of niet mogelijk is.

Graag tot de 23e april

Toercommissie,

Rob C G M Beuk

   

   

Lees het verslag