Artikelen

Zuid Engeland & Heart of Wales 14-22 juni 2015

BCN reis gaat naar Zuid-Engeland & Heart of Wales 14 t/m 22 juni 2015

Na het hoge noorden van Schotland in 2014, staat als Engelandreis het Zuiden & Wales op het programma voor 2015…. We houden je weer een smakelijke motorreis voor!

Wanneer je 'The Heart of Wales' als reisdoel maakt, moet je gaan nadenken hoe je er het leukste komt en hoe je weer weggaat. We hebben de volgende reis in de planning gezet:

We reizen naar Wales via het zuiden. De oversteek maken we met P&O via Calais-Dover, en zo zijn we al snel in Kent en rijden we weer lekker links! De eerste rit gaat naar Forest Row, een bosgebied met veel reeën ten zuiden van Londen. Dan gaat het naar The New Forest, waar de paarden en andere dieren gewoon los rondlopen en ook op de rijbaan te vinden zijn. Dankzij de Engelse Koning Willem 1 hebben ze sedert 1079 de vrijheid om te grazen. Het landschap is er dan ook heel bijzonder. In dit schitterende natuurgebied maken we een rondrit waar je dus erg moet oppassen voor loslopend vee, ook in de dorpjes zelf.

Vanuit The New Forest rijden we door een gebied met veel fords, dat zijn die plaatsen waar je door het water kunt rijden ( er is ook een weg omheen), door Somerset naar Bristol, de nieuwe brug is de poort van Wales. De oude poort van Wales, Newport, heeft een bijzondere zweefbrug. Daar rijden we zeker naar toe op weg naar Brecon. Dit marktstadje ligt centraal in The Brecon Beacons. Door dit berggebied lopen het Brecon en Monmouthshire Canal. Ze maken deel uit van het systeem van smalle kanalen en sluizen die voor transport van delfstoffen gebruikt werden. We komen ze zeker tegen!

Vanuit Brecon maken we twee dagritten. In Wales begon de eerste Industriële revolutie. Veel is er nog van over; het is altijd weer een stop waard. We bezoeken Elan Valley met het stuwmeer, het mijnbouw gebied van Cwmystwyth en komen natuurlijk ook bij kastelen die dan weer Welsh, dan weer Engels zijn. Vooral gaan we genieten van de wegen in het bergachtige land, waar meer schapen dan mensen wonen.

We gaan terug via het noorden, en rijden Wales weer uit. We verblijven in een hotel waar de 11 schoorstenen al van verre te zien zijn… je kent dat wel, zo’n echte Inn met pub!

De terugreis gaat via het Peak District. Van zuid naar noord, langs grotten van kalksteen waar veel geklommen wordt, langs heidevelden in bloei, over smalle wegen waar het heerlijk motorrijden is!

Op de weg naar de haven van Hull volgen we de rivier de Humber. Ze begint als een klein stroompje maar eindigt in een enorme delta, waar getijden vrij spel hebben. Hier wacht de ferry van P&O op ons en na een laatste gezellige avond aan boord zijn we de volgende ochtend weer in Nederland. 

Lijkt het je wat mee op avontuur te gaan?

Toercommissieleden Rob Beuk en Ludo Sidler bereiden de reis voor, maken foto’s en vertellen hun avontuur!  Vraag ze ernaar!

 

BCN Clubreis Zuid-Engeland & Heart of Wales 14 juni t/m 22 juni 2015

Kosten voor deze reis:

• Motor met bestuurder          € 895,00

• Duopassagier                      € 845,00

• 1-persoons toeslag              € 245,00

Inbegrepen:

• Heenreis P&O Ferries Calais-Dover motor en berijders

• 7x hotelovernachting op basis van 2-persoonskamer douche/bad en toilet, halfpension.

• Terugreis P&O Ferries Hull-Europoort in 2-persoons hut beneden bedden.

Extra te boeken:  Maaltijden aan boord P&O Ferries € 32,50 voor diner en ontbijt.

De reserveringen voor GB zijn per 15-4 gedaan. Wil je toch mee neem dan contact op met Ludo of Rob.

Ludo Sidler en Rob Beuk

 

 

 

 

 

 

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.

 

 

 

Lees het verslag