Artikelen

2016 Bezoek de Bollenstreek

Welkom in het Voorjaar: geuren en kleuren!

 

 

Ook dit jaar biedt de Toercommissie een geurende bloemenprachtrit aan als individueel extra. Een rit door de Bollenstreek met als hoogtepunt een bezoek aan de Keukenhof bij Lisse: Niet zomaar een bloementuin maar KUNST met bloemen!

De route start bij de vuurtoren in Noordwijk, volgt de beide Noordwijkse boulevards, gaat door een woonwijk waar wij niet kunnen wonen (op het eind van de 2e boulevard woont Louis van Gaal, daarna zie je huizen met lichtgroene daken en dat is allemaal Heineken), laat alvast wat kleur zien op de velden en gaat dan door de historische Voorstraat in Noordwijk-Binnen.

Dan gaat het kronkelend over de niet-toeristisch gevulde wegen, raakt het duingebied tussen Noordwijk en Zandvoort en stop vooral tijdig om foto's te maken of even te genieten van het uitzicht. De natuur kunnen wij niet regelen dus soms staat er niets op de velden, soms volop kleur.

Het weekend van 24/25 april rijdt het befaamde bloemencorso door de bollenstreek en is het een topdrukte. Heel bijzonder. Met de motor of fiets nog wel te doen, met de auto af te raden.

 

De route kun je DOWNLOADEN en als je per fiets wil genieten dan maak je keuze. Bezoek aan de keukenhof kan een hele dag duren maar met 3 à 4 uur kom je goed weg. Tickets is handig aanschaffen via web-voorverkoop. 

 

Heel fijne dag, geniet ervan en laat de TC eens weten wat je ervan vond (of info): toercommissie@bmwclubnederland.nl

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.