Artikelen

Garmisch Partenkirchen van 4-6 juli 2014

Garmisch Partenkirchen van 4 t/m 6 juli 2014

90 jaar BMW Motorrad: dat was het motto van de 13e “BMW Motorrad Days" in Garmisch-Partenkirchen waar in 2013 het grootste BMW Motorrad Event ter wereld plaats vond. Ook in 2014 is de verwachting van de organisatie dat er ruim 30.000 motorrijders vanuit heel de wereld zullen komen. 

Hét jaarlijkse BMW-evenement dat u niet mag missen. Vorig jaar werd in het Zuid-Duitse Garmisch Partenkirchen de BMW Motorrad days georganiseerd. Een feestje waar 30.000 motorrijders vanuit de hele wereld op af kwamen. En natuurlijk op de motor.

Vrijdag 4 juli 2014 is voor velen de aankomstdag. Het terrein is volledig in bezit genomen door alles wat met BMW te maken heeft: accessoires, kleding, motoren, landeninfo, camping, eten en de grootste Beierse biertent ter wereld. Routes in de omgeving zijn beschikbaar. Proefrijden op motoren is goed geregeld. Zelfs op een GS de alpenwei in is mogelijk.

Zaterdag 5 juli 2014 is de hoofddag. Dan verzamelt echt alles en iedereen zich op het feestterrein, kijke kijke kijke. Er is ook een Ride-out. Nou ja, teveel om op te noemen. Zondag is een mindere dag omdat dan velen al huiswaarts gaan en het in de middag langzaam stiller wordt.

Bijzonder om te noemen is de grote feesttent. Daar vinden op vrijdag- en zaterdagavond grote optredens plaats van bands en DJ’s. Dat gaat bijna door tot de tent weer opengaat voor de ontbijters van de naastgelegen BMW-camping.

Vanuit de BMW-club zijn er door de jaren heen in bescheiden mate bezoeken aan de motorrad-days gebracht. Dat werd onderling geregeld.

Zoals het er nu uitziet zal de BCN voor 2014 geen gepland bezoek op de toerkalender hebben. Maar de toercommissie beschikt wel over routes. Wij adviseren de afstand van 1.000 km in 2 dagen te doen en/of bv de zaterdag in uw reisplannen op te nemen.

Een slaapplaats vinden in Garmisch of omgeving zal nu al lastig zijn maar daar is internet wellicht de oplossing. In en rond Garmisch is tijdens de dagen een uitgebreid net van shuttles dus u kunt de motor ook bij het hotel laten staan als u een biertje (gaat per liter) zou willen drinken. Kamer met ontbijt volstaat want er is op het motorrad-terrein voldoende te koop.

Wilt u meer informatie dan vraag me er gerust naar. U kunt ook melden via toercommissie@bmwclubnederland.nl dat u plannen heeft en wellicht reisgenoten zoekt.

Wij zullen die koppeling dan graag leggen.

Garmisch in 2014: je mag het niet missen…

http://www.gapa.de/BMW_Motorrad_Days

 

 

Bron onder andere: BMW Group PressClub Nederland