Artikelen

Clubavond 6 sept muziekmotorreis VS

Clubavond 6 september gaat over muziekmotorreis door de VS van Motortrails. 

Aanvangstijd : 20.00 uur.

Plaats          : H2O (zwembad) / De Uithof 1 (voor GPS Groenendaal) / 3481 WE te Harmelen

Onderwerp    : Presentatie door Marc Stakenburg van Motortrails

De presentatie gaat over een muzikale motorreis door het zuiden van de Verenigde Staten.           Voor meer informatie, zie: Motortrails  

 

 

De presentatie gaat over de muziekreis door het zuiden van de Verenigde Staten 

Ex KRO radiopresentator en muziekkenner Marc Stakenburg neemt je mee naar de wortels van de Amerikaanse muziek. De reis zit boordevol bezienswaardigheden: we bezoeken een radiostation, musea, opnamestudio en zelfs een gevangenis. We staan op het podium waar Elvis zijn eerste radio-optreden deed, slapen in een hotel waar artiesten als Ike Turner en Johnny Lee Hooker kind aan huis waren. We maken veel live muziek mee en rijden door de mooiste routes van de zuidelijke staten, The Mississippi Delta.

We beginnen en eindigen de tocht in New Orleans, bakermat van de jazz, blues, rock 'n roll en gospel. Dan rijden we door de swamps, zien alligators, en beleven de Cajun cultuur. We zijn in Po Monkeys, de laatste echte Juke Joint, we staan om middernacht op de crossroads waar blueslegende Robert Johnson zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te kunnen spelen, in Memphis bezoeken we Elvis' Graceland en The Sun studio en ondergaan de soul muziek van het Stax label.

Marc Stakenburg begeleidt je op de motor door dit fascinerende gebied en vertelt je onderweg alle details.