Artikelen

2016 KNAC Clubavond 2 april

KNAC op 2 april

 

De Nederlandsche Automobiel Club (NAC) is in 1898 opgezet naar Frans voorbeeld op een moment dat er in Nederland nog maar een dozijn auto’s rondreden. De club werd opgericht door een aantal enthousiaste automobilisten en stelde zich onder meer ten doel ‘het automobielwezen in Nederland te bevorderen’.

Om dat te realiseren begon de NAC al snel met het sturen van rekesten naar overheden, het organiseren van congressen, clubtochten en betrouwbaarheidsritten, het erkennen van benzinedepots en het oprichten van hotels. 

In 1913 kreeg de club het predikaat ‘Koninklijk’ voor de medewerking die de club leverde aan het leger met een dreigende wereldoorlog in zicht. 

Bij de KNAC was zowel aandacht voor verkeersveiligheid, rijvaardigheid als voor snelheidswedstrijden. Nu – 100 jaar later geldt dit nog steeds.

Pechhulp – ook voor oldtimers en youngtimers. 

Autopech is vervelend en kan stressvolle situaties opleveren. De KNAC neemt u alle zorgen uit handen: met onze pechhulp KNAC Breakdownservice – ook voor youngtimers en oldtimers – bent u snel weer op weg. Afgezien van het Vriendenlidmaatschap, geven alle lidmaatschapspakketten van de KNAC u recht op de pechhulp KNAC Breakdownservice. Afhankelijk van het gekozen pakket heeft u recht op pechhulp in Nederland of zowel in Nederland als in het buitenland.

Dus mensen kom gezellig naar deze avond.

Gerhard de Vries

Autocommissie@bmwclubnederland.nl

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.