Artikelen

2017 Noord-Ierland & Schotland

BCN Groot Brittannië: Noord Ierland en Schotland

14 t/m 22 mei 2017

 

Toercommissie BMW Club Nederland in samenwerking met Motoerit:

 

Giants Causeway 

Wat er ook met het BREXIT verhaal gaat gebeuren, het landschap in the UK zal er niet door veranderen. Het zal er uit blijven zien zoals nu: karakteristieke huisjes, oergezellige pubs, kleine dorpen bewoond door nieuwsgierige bevolking en mooie wegen die zich kronkelend een weg zoeken door een groen heuvelachtig landschap met veel schapen.

Kortom, er staat weer een mooie reis gepland voor BCN leden naar dit uitdagende eiland. We gaan de Ierse zee over naar Noord Ierland. Jaren geleden waren we er ook al eens maar dit keer blijven we alleen in het gedeelte dat door Engeland wordt bestuurd.

De eerste dag volgen we voor een groot gedeelte The Hadrians Wall: de oude 117 km lange scheidslijn tussen Schotland en Engeland waar tot ca. 400 na Christus de Romeinen het voor het zeggen hadden. Daarna doorkruisen we het mooie landschap in Dumfries and Galloway op weg naar ons hotel in Stranraer.

De volgende ochtend nemen we de ferry naar Belfast. We volgen een prachtige kustlijn langs de Ierse zee, doen verschillende pittoreske vissersdorpjes aan en komen uiteindelijk in het hotel in Portrush dat letterlijk op een steenworp afstand van The Giants Causeway ligt. 

De rotsformatie staat sinds 1986 op  de Werelderfgoedlijst van Unesco. De achthoekige rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting; zo'n 60 miljoen jaar geleden.

De dag erna maken we rondrit door Noord Ierland met o.a. een bezoek aan de 20 m. lange Rope Bridge voor de echte durfals onder de BCN leden. Immers je kijkt er in een kloof die ca. 30 m. diep is.

Maar ook the Dark Hedges zullen in de rit niet ontbreken en nog veel meer bezienswaardigheden in dit stukje Engeland.

De vierde dag wederom een mooie rit die zal eindigen in de buurt van Belfast. Na zoveel dagen rijden, kijken en attracties zien (en fotograferen) staat er voor de dag van morgen “rust” gepland.

Want op dag 5 rijden we slechts een kleine rit naar het Titanic Museum in Belfast. Wie kent het verhaal van dat “onzinkbare” schip nu niet en wie zou niet willen zien wat er nu werkelijk is gebeurd. En wat is er nu nog te zien is van die legendarische Titanic. De entree heeft de BCN voor jullie geregeld dus ga daar even heen en snuif de sfeer op van weleer.

Natuurlijk kun je ook de oude stad Belfast gaan bezoeken. Zeker de moeite waard.

Tegen het eind van de middag varen we weer terug naar Schotland en overnachten in Stranraer, jawel hetzelfde hotel.

Voor de terugweg nemen we twee dagen. Immers, het is zonde om zomaar door Dumfries and Galloway te scheuren. Nou ja, een klein stukje mag wel (The Queens Way) maar verder is er zoveel te zien: ruïnes, abdijen, kastelen en mooie tuinen. We onderbreken de terugweg in het toeristische Gretna Green waar we gaan overnachten. Gretna Green is bekend om de vele, in Engeland, verboden huwelijken die er werden gesmeed. Letterlijk dan: door de Blacksmith.

De laatste dag een korte rit om op tijd bij de DFDS ferry terug te zijn. Maar genoeg te zien via de zuidkant van The Hadrians Wall. Bezoek bijvoorbeeld nog even Hexham.

Om 16.00 uur gaan we verzamelen om terug te varen naar Nederland. Lekker eten en ’s avonds in de bar napraten over wat we allemaal hebben gezien en beleefd. En ik kan je nu vast garanderen ….. da’s heeeel wat!! 

BREXIT OF GEEN BREXIT !!!!!!

Gaan jullie ook mee?

Prijzen:

€    935,00     motor met bestuurder

€    775,00     duopassagier

€    375,00     1-persoonskamer/hut toeslag voor gehele reis

 

Extra's:

€     87,00     maaltijdpakket aan boord (2x diner/2x ontbijt) (aanbevolen)

€     60,00     4-pers. binnenhut retour voor 2-persoonsgebruik (dus beneden bedden)

 

prijs is incl.:

-          retourovertocht met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle

-          retourovertocht Irish Sea met Stena Line

-          full breakfast en diners in de hotels

-          toegangsbewijs Titanic museum in Belfast

-          6 x overnachting in hotel

-          2 x overnachting aan boord

basis:

-          2-pers. Binnenhut met douche/toilet stapelbedden

 

Routes in GPS.

TC-voorrijders beschikbaar.

Info: toercommissie@bmwclubnederland.nl of info@motoerit.nl

Aanmelden voor deze mooie reis: 2018 Kent & Sussex

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.

 

 

Lees het verslag