Artikelen

2016 Peakdistrict in Engeland

BCN reis Peak District  zaterdag 21 t/m donderdag 26 mei 2016

 

We gaan PIEKEN met de BCN Peak District reis!

 

Al leek de afgelopen decembermaand verdacht veel op een voorjaarsmaand, de winter moet toch nog komen. Er zullen nog heel wat van die saaie donkere dagen voorbij gaan, voordat de zon uitbundig straalt en de motorrijder naar buiten lokt!

En wat willen we dan? Pieken! Optimaal genieten tijdens een motorreis (of auto), in een uitnodigend landschap, met mooie wegen, een vleugje cultuur en vooral: in een gezellige groep in een super hotel.

Dat zijn nogal wat wensen… en we weten zeker dat we daar als BCN een super antwoord op hebben!

 

Onze vaste GB-reizigers hoeven we natuurlijk niet uit te leggen hoe mooi en gezellig het in GB is. Maar juist deze reis, niet zo heel lang, hopen we met veel nieuwe leden op pad te kunnen gaan en hen kennis te laten maken met een BCN-groepsreis. Zo’n reis waar je op de dag gewoon lekker gaat rijden zoals je wilt, natuurlijk met mooie, toeristische routes als advies in je GPS en in de avond de gezelligheid van de groep. Is het allemaal wat onwennig dan zijn Ludo en Rob beschikbaar als voorrijder. En ook vóór de reis kun je hen er alles over vragen!

De reis start zaterdagmiddag in Europoort, lekker eten aan boord en na een nachtje slapen komen we aan in Hull. Terug gaan we woensdagnamiddag weer aan boord en komen donderdagochtend uitgeslapen aan in Europoort.

In Groot-Brittannië ligt het Peak District, ingeklemd tussen industriesteden als Manchester, Sheffield, Stoke-on-Trent en Leeds. Een groene long, waar het heerlijk ontspannen is in het heuvellandschap met moerassen, dalen, en veel grotten. De marktstadjes zijn klein en authentiek, er zijn veel historische buitens en vooral veel evenementen.

     

De bronnen (wells) in het Peak District bevloeiden de akkers, en zorgden er voor dat de bevolking een goed leven had. De dankbaarheid ervoor uit men nu nog steeds in de Well-Dressings. Elk dorp versiert zijn well met een bloemenschilderij, gemaakt door de hele gemeenschap.  Van zaden, vruchten en bloemblaadjes wordt elk jaar een andere voorstelling omgetoverd tot een kunstwerk. Elk weekend is er well in een dorp een well-dressing. We hebben er voor gezorgd dat je daar als motorrijder zeker even langs kunt gaan in één van de routes!

Het hotel waar we verblijven is The Boars Head in Draycot-in-the-Clay. Een plaatsje in de buurt van Ashbourne aan de rand van het Nationaal Park. Hier zijn goede kamers waar het lekker ontspannen is na een rit en de Pub en het restaurant zijn typisch Engels: Gezellig en goed!

    

 

Heb je zin in een korte extra reis die bomvol zit met motorverrassingen, ga dan mee!

 
Inschrijven via de site is vervallen per18-04. Daarna in overleg met de toercommissie op:

BCN-TC@bmwclubnederland.nl

 

Reisperiode:  zaterdag 21 t/m donderdag 26 Mei 2016

Prijzen:

€  560,00 voor motor met bestuurder

€  475,00 voor duopassagier

Basis:

-          2-persoons kamer in hotel, douche/toilet

-          2-persoons binnenhut aan boord, douche/toilet

-          verblijf in hotel op basis Half Pension

toeslagen:

€  225,00 1-pers. toeslag voor de gehele reis

€    68,0 per persoon voor maaltijdpakket aan boord (2 x diner en 2 x ontbijt)

 

De Toercommissie hoopt jullie The Peak te mogen laten zien. Welkom!

 

NB: inschrijven verplicht je tot afname van de reis volgens algemene voorwaarden Motoerit.

Je ontvangt de factuur van Motoerit. Zorg voor een reis- en annuleringsverzekering.

Méér info?

toercommissie@bmwclubnederland.nl

   

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.

 

           

Lees het verslag