Artikelen

2017 Toerrit 13 mei: A L S

Benefietrit 13 mei voor ALS 

Op zaterdag 13 mei organiseert de BMW Club Nederland, bij hoge uitzondering, een Benefiet rit voor Team Leo in samenwerking met Simako-BDM.

Deze rit is bedoeld voor alle leden ongeacht de leeftijd van je motor, van oldtimer tot nieuwe bike. Er zijn 2 ritten beschikbaar 1 van 85 km en 1 van 130 km, voor elk wat wils.

Wat is ALS

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel en is een dodelijke zenuw/spierziekte waar geen medicijn voor is. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.

Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Team Leo

Team Leo is ontstaan in 2015 nadat op 11 september 2014 clublid Leo Bruinzeel de diagnose ALS had gekregen en bestond uit 2 personen, Leo en mijzelf, Janet de vrouw van Leo. Op 28 mei 2015 heb ik op de fiets de Mont Ventoux bedwongen om op deze manier sponsorgeld op te halen met de Tour du ALS. Leo heeft toen als ‘Motard Tour du ALS’ voor de laatste keer die Tour du ALS gereden en dit was tevens zijn laatste rit op de motor.

Het was voor ons een emotionele dag, die 28e mei, maar vooral ook een mooi gebeuren en ik ben blij dat Leo dit nog mee heeft mogen maken want in 2016 was hij er helaas niet meer bij. Op 13 april 2016 is hij aan ALS overleden...

Het Team Leo, dat nu inmiddels uit 8 personen bestaat, gaat door met zijn strijd! Op donderdag 8 juni 2017 fietsen en lopen we voor de 3e maal de Mont Ventoux op met de Tour du ALS. Het sponsorgeld wat met deze Tour bijeen wordt gebracht wordt weer doorgegeven aan de Stichting ALS Nederland.

De missie van Stichting ALS Nederland is:

Het vinden van de oorzaak en daardoor ook mogelijk toekomstige behandeling, door het stimuleren en financieren van wetenschappelijk onderzoek naar ALS én het creëren van een betere levenskwaliteit en zorg voor de huidige ALS patiënten en hun omgeving.

De rit wordt dan ook georganiseerd om sponsorgeld voor Team Leo bij elkaar te krijgen.

Voor deze Benefietrit wordt geen inschrijfgeld gevraagd, we willen er iets voor terug doen.

Clublid Ellen van Asten stelt met haar eigen bedrijf ‘Catering GoodFood Ellen’ appeltaart ter beschikking waarvan men een (of meerdere!) punt(en) kan kopen voor bij de koffie. Tevens is er een mogelijkheid om een ‘Ik (st)rijd tegen ALS’ bandje aan te schaffen voor het goede doel en uiteraard zal ook een donatiebox niet ontbreken! De appeltaart kost € 3,50 per punt en een bandje € 2,50. Schaft u nou beide in een keer aan dan kost u dat € 5,00 in plaats van € 6,00! 

Geweldig toch, een mooi doel sponseren en er tegelijk een leuke rit met een goed gevoel aan over houden?

Ik hoop u allen in grote getalen bij Simako-BDM in Apeldoorn te zien genietend van een overheerlijke punt verse zelfgebakken appeltaart en trotse bezitter van zo’n mooi bandje!

 

VECHT MEE TEGEN EEN GENADELOZE ZIEKTE

 

Janet van der Have, Team Leo

Frans Röss, Coördinator Motoren BMW Club Nederland

 

De toercomissie is aanwezig tussen 10 en 11 uur. Daarna gaan we zelf ook lekker rijden.

Missen is een zonde......

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.