Artikelen

2017 Workshop BC&GPS

WORKSHOP Garmin Basecamp & GPS:

Zaterdagmiddag 25 maart 2017

 

Een Basecamp&GPS-cursus? Nee, een workshop ...zelf aan de slag ermee…. 

De toercommissie (TC) ontvangt regelmatig vragen over GPS. Daar gaan we in 2017 dan ook extra aandacht aan besteden. TC-support aan de leden. 

We hebben een eigen website Motoren: GPS-Support actief, waarop ook aangegeven de mogelijkheid persoonlijk wat support te krijgen bij eenvoudige problemen. Ook vindt je er tips&tricks over het gebruik van je GPS. En natuurlijk een beschrijving om een ontvangen route te bewerken voor je GPS. 

De TC beperkt de support aan de leden tot het goed in je eigen GPS kunnen krijgen van de routes, die de TC voor de BCN maakt en verspreidt. En dan natuurlijk, al rijdend een fijne rit ermee beleven! 

Deze workshop is een test van de TC om te kijken of we elkaar kunnen versterken als gebruiker van Basecamp in combinatie met je GPS. En soms weten wij het ook niet, maar één van jullie vast wel. De TC heeft op dit moment alléén ervaring met Basecamp onder Windows. Voor Apple zijn er veel overeenkomsten, maar soms wijkt het nét wat af. Heb je ervaring met Apple en Basecamp: zeker komen…! En wil je toch werken met Mapsource, ook welkom. De nieuwste types TomTom kunnen omgaan met Basecamp. Op dit moment heeft de TC geen ervaring met TomTom maar meld je gerust aan voor de workshop, want ook voor de TT is Basecamp handig. 

De workshop wordt gehouden in recreatiecentrum H2O in Harmelen. 

Zaterdag 25 maart van 14.00u tot 17.00u

 Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening.

We behouden ons het recht voor, dat als de aanmeldingen een boven verwachting groot aantal leden oplevert, de inschrijving te sluiten en een 2e bijeenkomst te organiseren.

En dan even praktisch:  

  • Indien mogelijk neem naast je GPS ook je laptop mee. Zonder ben je ook welkom, maar dan wordt het meekijken. Zorg dat je laptop bijgewerkt is op het gebied van software etc. Er is wel WIFI beschikbaar, maar we gaan ervan uit dat je dat niet nodig hebt. Vervelend tijdverlies is wel als je laptop spontaan gaat updaten op allerlei software….
  • Onderstaande tips zijn voor eigen risico. Wel is het voor de workshop handig als Basecamp op je PC staat. Welk kaartmateriaal je hanteert is niet belangrijk. Wel als je het op je PC hebt dat het gelijk is aan dat op je GPS. 
  • Op internet vind je een programma “Garmin Express”. Installeer dat op je PC als je het niet hebt.
  • Ook kun je op internet Basecamp downloaden.
  • Met Garmin Express (GE) kun je allerlei updates (voor je GPS) downloaden. Na installatie sluit je je GPS aan (gebruik daarvoor het originele meegeleverde usb-snoertje van Garmin!) en GE zal je GPS herkennen en de software daarvan willen updaten. Doen.
  • Garmin Express zal je ook kunnen wijzen op het beschikbaar zijn van nieuwer kaartmateriaal. Ook dat kun je downloaden (duurt lang) en kies ervoor om het kaartmateriaal zowel op je PC als ook op je GPS te installeren. Daarbij blijft je GPS aangesloten. Let op: soms installeert GE alléén op je GPS. Dat kun je checken door na de procedure je GPS los te koppelen en te kijken of in BC het kaartmateriaal in detail beschikbaar is. Zo niet, download dan opnieuw, maar nu alleen naar je PC.
  • Aan de deelnemers zullen wij vooraf wat te bewerken routes mailen.
  • En uiteraard sturen we je vooraf een binnenkort te rijden rit als ultieme voorbeeld.
  • Vragen vóóraf? TC-GPS-support@BMWClubNederland.nl
  • Aanmelden doe je HIER 

 TC-GPS-Support

Frans Röss (Coördinator Motoren)

GPS-Support:

Rob Beuk

Nico Middelburg

 

Locatie:

Recreatiecentrum H2O

De Uithof 1

3481 WE Harmelen

Waypoint H2O in .gpx

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.