Artikelen

Yorkshire reis 19-26 mei 2013

Yorkshire reis BCN van 19-05 t/m 26-05-2013

Links rijden …, je raakt er aan verslaafd!

Elk jaar is er vraag naar “de Engelandreis” van BCN.

In de afgelopen jaren hebben we alle uithoeken van Groot-Brittannië aangedaan. Lands’ End, Atlantic Coast, Wales, Borderlands, Speyside, Lake District, Schotland reis… Yorkshire is in 2013 weer aan zet!

Wanneer je Yorkshire zegt, gaan de mondhoeken omhoog. Back in time. Holle weggetjes. Eén groot Openluchtmuseum. Schapen, restanten van de mijnbouw. Maar ook de eerste spoorlijn, de bruisende stad York, Whitby met de stoomtram, kortom, vellen te vullen met wat er allemaal te zien en te doen is.

Maar bovenal: rijden in een land van muurtjes en schuurtjes! Wat houdt dat in?

Verbaas je: adembenemende vergezichten,

afdalingen tot 35% in Rosedale, slingeren over smalle weggetjes in Hutton-le-Hole, en ga zo maar door.

Daar moet de BCN toch eens even gaan kijken??

De overtocht gaat met P&O Ferries op 19 mei vanuit Europoort naar Hull. Allemaal beneden bedden geboekt. De motor staat stevig aan boord. Een goede start van de reis!

Hangt het af van de accommodatie die we voor je gekozen hebben? Een super Hall Hotel in Darlington, aan de voet van de eerste spoorlijn van Stockton naar Darlington. Daar is een museum van.

Wil je golfen, dat kan. Het hotel ligt op de golfcourse. Bedenk wel dat de beste stuurlui op het terras zitten en je aanwijzingen geven! Het volgende hotel ligt een dag-rit verder, tenminste, wij maken er een rit van. Het ligt hooguit 20 mijl verder, maar een paar eeuw terug in de tijd. Het is een Hall uit ca. 1500, helermaal met oude grandeur. De eigenaren hebben het super verzorgd, het welkom in je kamer is grandioos. Zo het een Hall betaamt, is het gelegen op een enorm landgoed, met kasteelruïne, en weer een… Golfcourse. Vlak bij is het kasteel van Richmond, een aanrader om te bezoeken. Het plaatsje zelf heeft gezellige terrassen, een mooi park, en ligt vlak bij de Hall.

Kortom… wat zullen die blauwwitte logo’s mooi op de foto uitkomen in het landschap van Yorkshire! Schrijf je in via de website en wij zorgen dat het weer een reis is die klinkt als een klok. Dat is geen loze belofte, we hebben bijna dagen tekort om al het moois in een BCN reis te vatten. Op 26 mei weet je dat we de waarheid spraken!

8-daagse BCN Yorkshire reis 19 t/m 26 mei 2013

Basis ( prijs per persoon, op basis van)

2-pers binnen hut BENEDENBEDDEN P&O Ferries -

vervoer motor aan boord P&O Ferries

2-pers hotelkamer douche/bad met Full Breakfast en 3-gangen Diner (keuzemenu)

motor met bestuurder: € 750,00

duo € 680,00

maaltijden aan boord P&O Ferries € 70,00 2x ontbijt- en 2x dinerbuffet p. persoon

1-persoonstoeslag gehele reis € 210,00

Toercommissie BCN

Enthousiast geworden en direct aanmelden? Vul het aanmeldformulier in en ga mee!

 

Ludo Sidler en Rob Beuk

Lees het verslag