Artikelen

Kampeerweek Frankrijk 25 juli -1 aug 2015

De kampeerweek van 25 juli t/m 1 augustus 2015 gaat naar de Puy de Dôme.

Zoals ieder jaar is door Bouke den Oude ook voor 2015 een mooie streek in Frankrijk opgezocht en heeft hij een 5-tal mooie dagtochten uitgezet. En ook dit keer zullen we weer een aantal plekken aandoen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de roemruchte Franse historie, waaronder de locatie waar de Gallische held Vercingetrix de legioenen van Caesar een daverende nederlaag bezorgde. Helaas zat het hem een paar jaren later minder mee, zoals wij afgelopen jaar bij ons bezoek aan Alesia hebben gezien. Voor nadere details verwijs ik jullie graag naar het glorieuze standaardwerk van de heren Goscinny en Uderzo die deze fase van de Franse geschiedenis op fabuleuze wijze in beeld hebben weten te brengen...

De streek die ik dit jaar heb geselecteerd betreft het grensvlak van de departementen Puy-de-Dôme en Allier en de camping ligt iets ten Noord-Westen van de stad Clermont-Ferrand.

De Puy de Dôme is een grote lavakoepel en een van de jongste vulkanen in het Centraal Massief in de Auvergne, het centraal-zuidelijke deel van Frankrijk, met een hoogte van 1464 meter.

De deelnameprijs is gelijk aan die van de voorgaande jaren, € 145,00 per persoon.

Hierbij inbegrepen zijn het traditionele gezamenlijke afscheidsdiner en minimaal een keer entree, afhankelijk van het definitieve programma en het aantal deelnemers.

Mocht je interesse gewekt zijn, aarzel dan niet om je in te schrijven via de BCN site of rechtstreeks via een mail aan mij. Het e-mailadres van Bouke is: boukedenouden@ziggo.nl

Aanmelden Inschrijfformulier kampeerweek 2015

 

De keten van vulkanen. 

Het bewijs: Obelisk was here.

De Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme

 

 

 

 

 

 

Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.

 

 

 

Lees het verslag