Artikelen

Midsummerweekend (vol geboekt)

BCN gaat tot het randje….3, 4 en 5 Juli 2015, het Midsummerweekend met de toercommissie.

! Let op: inschrijven is niet meer mogelijk; het weekend is volgeboekt!

Nederland is niet groot, het heeft zo zijn grenzen. Binnen die grenzen rijden is braaf…. Eens er overheen? Ga mee naar het Midsummerweekend in de Achterhoek!  We hebben een prachtig hotel geboekt in Rijssen, midden in de natuur. Dus een wandelingetje na het rijden zit er wel in.

http://www.hotelsallandseheuvelrug.nl/

Maar eerst dat grensverleggend rijden….

 

In de Achterhoek liggen nog oude buurtspoorlijntjes. Het leek bij het begin van het bouwen van de spoorlijnen niet rendabel om hier treinen te laten rijden. Er werd besloten tot  lokaalspoor, dat had een snelheidsbeperking tot 30 km /u. Toch werd er veel gebruik gemaakt van de trein, bij vervoer van en naar de zoutwinning in Boekelo. Gelukkig is veel van de oude spoorweg nog bewaard.                        In Haaksbergen is een museumpje en kun je de oude treinen nog zien. Onze routes kruisen vaak deze ijzeren lijntjes!

Ook was er veel bedrijvigheid in de waterhuishouding. Het schone water werd gebruikt in de textielindustrie, er werd bier gebrouwen en molens hadden niet alleen een functie om het water weg te pompen, maar werden ook gebruikt om mosterd te malen, hout te zagen en meel te malen.                    

Vlak over de Duitse grens ligt Bad Bentheim. Het stadje is om de rots, waar het kasteel op staat, gebouwd. Je ziet hier ook waar Bad Bentheim zo rijk van werd: het verkopen van Zandsteen. Het hele stadje is ervan gebouwd, de Graven van Bentheim exploiteerden de groeven in de 17e en 18e eeuw. Veel paleizen, zoals het Paleis op de Dam in Amsterdam, zijn gebouwd met Bentheimer Sandstein.

 

Op vrijdag zorgen we, voor wie wil, voor een gezamenlijk vertrekpunt en een interessante route  naar het hotel.

De route die we zaterdag rijden, brengt ons dus door een interessante streek. Voor elk wat wils, of je nu van rijden door de landelijke velden, door bossen, of graag de kleine boerendorpen en stadjes doorkruist, het zit in de rit.

Je komt molens, stroompjes en piepkleine gehuchtjes tegen, waar het zo rustig is, dat je vergeet verder te rijden. Voor de zondag is natuurlijk ook een leuke rit huiswaarts beschikbaar.

In het hotel zijn de kamers geboekt, zijn de maaltijden besproken en garandeert men een terras met zon en uitzicht. 

Prijs voor het Midsummerweekend 2015

Datum vrijdag 3 en zaterdag 4 juli 2015 en vertrek op zondag 5 juli 2015.

• prijs per persoon in een 2-persoonskamer  € 155,00  (voor kamer delen, zie het aanmeldformulier).

• prijs per persoon in een 1-persoonskamer  € 225,00

Prijs is inclusief toeristenbelasting, 2x een uitgebreid 3-gangen menu, 2x een uitgebreid ontbijt buffet.

! Let op: inschrijven is niet meer mogelijk; het weekend is volgeboekt!

In overleg met de penningmeester is besloten niet meer te werken met de bekende € 25,= aanbetaling. Bij inschrijving dient de volledige reissom aan de penningmeester te worden voldaan.  De penningmeester zal daarover nog nadere mededelingen doen.

Restitutie vind in principe niet plaats. Indien onverhoopt niet kan deelgenomen en de BCN wordt niet volledig belast, zal dat deel gerestitueerd worden aan de inschrijver. Wij adviseren, sowieso een doorlopende reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

Toercommissie, Ludo Sidler en Rob Beuk

 

 

 
 
 
 
Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Lees het verslag