Artikelen

2017 Motortraining VTNL op 2 april 2017

Motortraining BCN/TC door Verkeerstraining Nederland, Zondag 2 april 2017  

Hoeveel beter kun je het motorseizoen beginnen dan met een dag heel gericht bezig te zijn je motorvaardigheden aan te scherpen? Dat gaan we weer doen!  

De Toercommissie heeft, omdat we veilig en goed motorrijden belangrijk vinden, met clublid Rob Riechelman, eigenaar/rij-instructeur van Verkeerstraining Nederland ook voor 2017 een goede afspraak kunnen maken en bieden hierbij gezamenlijk aan: 

Regionale Motorrijvaardigheids Training (RMT) 

Lag de nadruk in 2016 op motorvaardigheid op een afgesloten terrein gaan we dit jaar na een ochtendsessie de openbare weg op.

Training bij VTNL betekent dat het niveau waarop je begint aan de trainingsdag de basis is voor jouw dag. Iedereen gaat op een hoger niveau naar huis. Duo’s zijn natuurlijk welkom.  

 

Het programma
De training start om 09.00 uur in Almere en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

De ochtend staat in het teken van gevorderde voertuigbeheersing. Er wordt veel aandacht geschonken aan de balans tussen motor en de bestuurder en jouw kijktechniek. Aan de orde komen o.a. keren in een beperkte ruimte, achterremtechniek en slalommen. Andere belangrijke onderdelen zijn remmen, uitwijken en rijden over een obstakel.

Na de lunch, die voor eigen rekening is, besteden we in de middag aandacht aan veilige verkeersdeelneming. Tijdens een praktijkrit over de openbare weg besteden we aandacht aan kijktechniek, anticiperen/gevaarherkenning, positie op de rijbaan, snelheid/afstand houden, naderen en rijden van bochten (de juiste bochttechniek toepassen).

Duopassagier

Rij je vaak met een duopassagier dan is het geen probleem om deze mee te nemen naar de training. Doe de oefeningen en de praktijkrit met jouw duo en oefen en ervaar hoe dit in zijn werk gaat.

Video

Tijdens het middagdeel van de training maken wij video-opnamen. Hiermee krijg je een goed beeld van jouw eigen rijgedrag. Met deze opnamen kunnen we situaties nog eens terug kijken en evalueren. De opnamen stellen wij jou gratis ter beschikking. Een leuke herinnering aan de training.

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname. Verschillende verzekerings-maatschappijen verlenen hierop een korting op je verzekeringspremie. Dat is mooi meegenomen.

 

BCN-trainingsdatum
Zondag 2 april 2017

 

Prijs van deze BCN-training voor leden van de BMW Club Nederland is:

Bestuurder  € 144,50 (normaal € 179,50)

Duopassagier gratis

Inschrijven voor deze dag doe je HIER.

 

 

 

Verdere info:

toercommissie@bmwclubnederland.nl

info@verkeerstraining.nl

www.verkeerstraining.nl

 

 
 
Voor alle evenementen van de BMW Club Nederland (BCN) of door BCN aanbevolen evenementen is de disclaimer van toepassing, die u via deze link Disclaimer kunt raadplegen.